Baba FDM - Baba Visceral

A magzati élet és a születés során a testünkre ható ( húzó, toló, nyomó, csavaró ) erők a kötőszövetes rétegekben (fascia) sérüléseket okozhatnak. A sérülések mozgásbeszűkülést, izomerő csökkenést, fájdalmat szenvedhetnek. Az FDM technikával az ilyen tipusú panaszok eredményesen csökkenthetőek és visszaállíthatók a fiziológiás szöveti állapotok.

Kisbabáknál ilyen sérülések keletkezhetnek születés vagy akár magzati élet során.pl. csigolyák mentén, koponyacsontokban, emésztőrendszerben, izmokban, izületekben stb., amelyek sérülések kihathatnak egyéb testrészek működésére is.

A kezelés során az érintett kötőszövetes rétegek regenerációs folyamatait támogatjuk.

Születés után gyakori panaszokat tud gyorsan és hatékonyan oldani a visceralis kezelés, mely elsősorban belgyógyászati kórképeket orvosol.

Kiknek ajánlott a Baba FDM / Baba Visceral technika?

Minden olyan csecsemőnek vagy kisgyermeknek ajánlott,

…ha ismert valamilyen “nehezítő körülmény” a várandósság vagy a szülés alatt pl. hosszú és nehéz születés, vákuum, fogó, műfogás használata, sürgös császármetszés, rendellenes fekvés a méhben, túlhordás stb.

…tapasztalunk gyakran előforduló panaszt, funkció eltérést pl. szopási nyelési zavarok, széklet problémák, kólikák, sok sírás, ferde nyak, kedvenc oldalon fekvés, lassú vagy túl gyors mozgásfejlődés, a mozgásfejlődés egyes szakaszainak kimaradása.

…az anya várandósság, szülés alatt kapott antibiotikumot, születés után már a picinek is adtak gyógyszert, akár székletlazítót. Nagyobb gyerekek betegesek, már többször fogyasztottak gyógyszert. Ezek erősen terhelik a májat, belszervi panaszokat okoznak illetve izomfeszességeket generálnak.

…orvosi kezelések kiegészítő terápiája lehet gyorsabb felépülés érdekében

A nem kezelt disztorziók ( elváltozások ) sok esetben fennmaradnak, kezeletlenül nem tud megszűnni az idő múlásával sem. Ilyen esetben a csecsemő / kisgyermek fejlődése nem tud normál módon előrehaladni. A disztorziók későbbi korrekciója pedig egyre nehezkesebb.

Baba FDM 

A Baba FDM egy célzott és precíz technika a kötőszövetes rendszeren keresztül a nyűgös és mozgásfejlődésben elakadt baba segítésében.

Milyen esetben ajánlott a Baba FDM?

…sírós…azt mondják rá, hogy hasfájós…emésztési gondok (széklet problémák, nyugtalanság, sírás, bukás)…nem szeret hason lenni…repülőzik…elakadt a mozgásfejlődésben…túl lassú vagy túl gyors mozgásfejlődés…ferde nyaktartás…nem forog vagy csak egy irányba forog…nem akar kúszni…nem akar mászni…nem emeli a fejét…kiflizik…nem tudod hordozni.. .sokszor éjszaka kel…nehezen szopizik…utál öltözködni…sokszor kifeszíti magát…sokat bukik…asszimetriák esetén…

Az FDM kezelést minél hamarabb kezdjük, akár már pár hetesen, annál gyorsabb és jobb eredményt tudunk elérni. A picik kötőszövete még nem terhelt rossz minőségű ételektől, gyógyszerektől, így a regenerálódás is gyorsabb. Ezekhez pár kezelés elegendő. Nagyobb gyerekeknél is hatékony, hisz felnőtteket is kezelünk ezzel a csodálatos módszerrel. De minél nagyobb a gyermek, annál jobban ellenáll, fájdalmat nehezen tűri, de előnye, hogy már meg tudja mutatni, el tudja mondani ,hogy hol és akár azt is, hogy hogyan fáj. A szöveti regenerálódás gyerekeknél gyors, akár már egy alkalom után is látni a pozitív változást. Anyukák örömmel küldik a kezelést másnapján, hogy elkezdett kúszni, megérkezett a nagy adag kaki, átfordult vagy éppen sokkal nyugalmasabb volt az éjszaka. Ez nem csak a szülőnek, hanem a terapeutának is nagy öröm, ezért nagy öröm ilyen visszajelzéseket olvasnom. Az FDM technika fájdalmas a picinek ,de ez csak a kezelés  alatt fáj, utána a pici szépen megnyugszik, a szövetek pedig lazulnak.

Baba Visceral

A Baba Visceral az újszülöttek és a kisgyermekek leggyakoribb, belgyógyászati eredetű korképeinek biztonságos , az orvosi ellátást párhuzamosan követő, a gyógyulást megsegítő, a tüneteket elviselhetőbbé tevő manuális kezelés. 

Milyen esetekben lehet segítség a Baba Visceral?

…megfázás, krónikus felső- és alsóléguti elváltozások, krónikus száraz és hurutos köhögés estén

…nem neurológiai eredetű feszesség

…sárgaság

…elalvás, átalvás, alvásmélység optimalizálása

…fogzási fájdalmak

…nagy gyermekek éjszakai ágyba pisilése

…nem evés, étvágytalanság, súlygyarapodás megsegítése

…nyugtalanság, koncentrációs nehézségek, tanulási nehézségek esetén

…kíváló kiegészítése lehet az idegrendszer fejlődését célzó mozgásterápiák esetén pl. alapozó terápia

A Baba Visceral kíváló terápiás lehetőség 6-8 éves korig. Nem fájdalmas az FDM kezeléssel ellentétben. Itt is elegendő pár alkalom panasztól függően. Házi feladattal látom el a szülőt, hisz a terápia lényege a rendszeresség, tehát pár fogás napi szintű ismétlése szükséges otthon. Kontrolra kell visszajönni egy -egy nagyobb kezelés estén pl. vagus terápiás fogásoknál. Legyen a panasz emésztőszervi, mozgásszervi, viselkedésbeli…stb…sokszor van a háttérben étkezési probléma. Táplálkozási tanácsadóként segítek felismerni az irritátorokat illetve javaslatot teszek a változtatásra. 

A kezelésről…

Az első trauma a baba teste , lelke számára a megszületés. Hatalmas erők dolgoznak ilyenkor, amik képesek nagyon könnyen disztorziókat létrehozni a kicsi (és az anyuka) testében. Ezen disztorziók kikezelése kellemetlen, fájdalmas. De szerencsére nagyon hamar helyre lehet tenni őket. Mindig olyan testhelyzetet keresünk, ami a legmegnyugtatóbb mind a babának, a mamának, apukának. Mindig csak addig folyik a kezelés, amíg a családnak ez befogadható. Több perces szünetekkel, akár szopiszünettel is beiktatva.

A sírás, testtartás, mimika, verejtékezés, rendelkezésre álló orvosi leletek, speciális tesztek alapján keressük a kezelendő területeket és kezeljük célzott manuális technikával.

Akár már egy pár napos babán is fellelhetők a gyanujelek. Itt is igaz, minél hamarabb kerüljön szakemberhez a gyermek, annál könnyebben kezelhetők a disztorziók. De természetesen idősebbeknél is hatékony.

Az első alkalommal az első az anamnézis, sok kérdésen megyünk végig, folyamatosan figyeljük a babát. Ezt követi a fizikális vizsgálat, mely tesztekből áll és tapintásból. Folyamatos a kommunikáció a szülővel, mindenről állandó tájékoztatást adok, mit csinálok épp, mit érzek. Majd következik a kezelés. A babák nagyon gyorsan reagálnak a kezelésekre. Panasztól függő, hogy hány alkalomra van szükség, de általában 4-6 alkalom elég szokott lenni heti rendszerességgel. Utána a fejlődés és panasz függvényében kontrolra lehet szükség.

A passzív terápiát aktív mozgásfejlesztéssel tudjuk kiegészíteni. Csoportos tornára van lehetőség a Mozgáskuckóban, amit én működtetek és a foglalkozásokat is én vezetem, így a későbbiekben is nyomon tudom követni a gyermek fejlődését és ha úgy látom, akkor újból tudunk manuálisan kezelni vagy tudom más szakemberhez tovább irányítani a picit. 2 hónapos kortól Kezes-lábas néven babatornával várjuk a legkisebbeket. Járó babákat Picur tornán fogadjuk, több mozgásfejlesztési lehetőséget is kínálunk.( www.jatszohaz-szekesfehervar.hu)

Ha nekünk felnőtteknek fájdalmaink vannak, gyors megoldást keresünk. Egy baba akár hónapokra magára maradhat, számára riasztó fájdalmaival. Tudunk nekik segíteni!

A Baba FDM és Baba Visceral egy erősen hiánypotló módszer, ami enyhülést adhat fájdalmaikra, hosszú távon pedig esetleg későbbi problémák megelőzésére (pl. gerincferdülés, beszéd, mozgásfejlődési problémák )

ÁR / IDŐTARTAM

7.000,- / 45 perc