[[VISCERÁLIS TERÁPIA]]

BELSŐ SZERVEK KÖTŐSZÖVETES TERÁPIÁJA=VISCERÁLIS TERÁPIA

Meggyőződésem, hogy a hagyományos orvoslást kiegészítve szükség van arra, hogy természetes módszerekkel a szervezet öngyógyító mechanizmusait aktiváljuk. 

A belső szerveink kötőszöveti környezetének zavara - összetapadások, vízhiányos állapot, immobilizázió- hatással vannak a vázizomrendszerre, belső szerveink működésére. 

Mivel a fasciarendszer minden belső szervünket összeköti, és a perifériához rögzíti, működésük nem csak hogy hatással van egymásra, de az egyik diszfunkciója kezelés nélkül diszfunkciót alakít ki a másikban. A gyógyszeres kezelés sajnos az esetek nagy részében csak a tünetek megszüntetését szolgálja, és annak hiányában gyakran gyógyultnak hiszi magát a beteg, de attól még a funkcionális zavar nem szűnt meg.

Mozgásszervi problémáink okozhatnak más mozgásszervi vagy belső szervi problémát és ugyanez igaz fordítva is, a belső szervi probléma okozhat más belsőszervi vagy mozgásszervi problémát.

A sok ülés, mozgásszegény életmód hatással van a belső szerveink mozgására, működésére. Üléskor előre dőlünk, görnyedünk, légzésünk felületessé válik, a hasi légzés csökken. Rekeszizmunk mozgása lelassul, így a belső szerveink sem mozognak megfelelően. A belső szervek optimális légzés mellett nagy utat járnak be oda-vissza. Pl. a májunk egy nap alatt 800 m-t utazik optimális légzés és mozgás esetén. 

Mivel nincsenek nagy mozgások, így a belső szervek összetapadnak, hegesedhetnek, és ha még keveset is iszunk, akkor ezek a folyamatok felgyorsulnak. Ezáltal sokféle probléma, panasz alakulhat ki: mozgásszervi problémák/fájdalmak, emésztési zavarok, puffadás, reflux, menstruációs zavarok, vizelet problémák, stb. 

Az oszteopátia régóta foglalkozik a belső szervek mobilizációjával, ezáltal képes oldani a letapadások at, vissza adja a szervek mozgásának szabadságát, ezáltal javul a hasüreg, a medence, mellkas, az egész test keringése és funkciója. 

Különböző manuálterápiás fogásokkal javíthatjuk a nyirok- és vérkeringést, a szövetek és a periferiás idegek működését.

A nyugati orvoslás feldarabolta a testet, és diszciplinákra osztotta, figyelmen kívül hagyva a fasciális kapcsolatokat a szervek, szervrendszerek között. Így a betegek gyakran egyik problémából a másikba esnek, egyik szakorvostól a másikig rohangálnak.

❓Tudtad❓

❗Ha a BELSŐ SZERVEK kötőszövetes környezetét kezeljük

..... funkcionális zavarok megelőzhetőek

..... panasz esetén sokkal hatékonyabb lesz az alkalmazott terápia

..... fájdalommentesség

.️.... jó közérzet

.️... jó vérellátás, mobilis szervkörnyezet alakítható ki. 

❗Nagyon sok embernek a belső szervi gondok, összenövések, hegek semmi kézzel fogható panaszt nem okoznak, ugyanis senkinek nem jut eszébe, hogy a 15 éves császár hegétől fáj pl. a nyaka…  A belszervek a törzsben vannak, azon a végtagok rögzülnek, így azok szoros együttműködésben mozognak, változtatják helyzetüket a test mozgásai megvalósításakor. Amennyiben a belszerv hegesedett, egy vagy több szerv egymáshoz hozzánőtt, azok egymást, majd a hozzájuk közel (vagy távol!) eső mozgásszervet fogják zavarni. 

 Így alakulhat ki pl.

---egy alkohollal vagy gyógyszerekkel erősen terhelt máj beszűkítheti a jobb vállat

---egy savas gyomor szűkítheti a bal vállat

---egy süllyedt hólyag irritálhatja az achillest

---a prostata elváltozás mindkét csuklóban egyszerre carpaltunnel szindróma jellegű tüneteket okozhat

---a rekeszizom diszfunkciója hatással lehet a szív és máj működésére.... 

!!! Ma már tudományosan bizonyított, hogy a belső szervek kötőszövetes környezetének állapota számos diszfunkciót, funkcionális zavarokat eredményezhet!!!

❗A következő esetekben lehetek segítségedre a teljesség igénye nélkül:

️1.krónikus köhögés, légzési panaszok

2.antibiotikum, hosszan tartó betegségből való felépülés

3.emésztési zavarok, hasfájás, puffadás

4.székrekedés, aranyér

5.krónikus mozgásszervi panaszok

6.menstruációs fájdalmak

7.fogantatási nehézségek

8.inkontinencia, vizelési panaszok, prosztata problémák

9.fejfájás, szédülés

10.hasi műtétek utáni hegesedés, összenövések feloldása

..........stb.

❗Megelőzés vagy már kialakult panasz esetén keress bizalommal!

30/4418196

Simonné Koltai Krisztina

Pre-és rehabilitációs tréner, Felnőtt és baba FDM terapeuta, Viscerális terapeuta